E10 Check

Get Adobe Flash player

Waarom E10 check

E10Benzine met 10% Ethanol bij menging is een benzine met maximaal 10% ethanol. In Frankrijk wordt deze brandstof (ook wel SP95-E10) al aangeboden, in Nederland is E10Benzine met 10% Ethanol bij menging sinds  januari 2011 op enkele tankstations beschikbaar.
Alleen bezitters van een flexi-fuel voertuig kunnen zonder meer E10 tanken. Mocht er geen alternatief voor Euro 95 worden aangeboden, dan doe je er goed aan de tank te vullen met Superplus 98 benzine.
Mocht je auto, motorfiets of scooter niet geschikt zijn voor E10Benzine met 10% Ethanol bij menging dan kan het tanken van deze brandstof schade aan de motor veroorzaken. Via de E10Benzine met 10% Ethanol bij menging Check zie je daarom snel en overzichtelijk of je E10Benzine met 10% Ethanol bij menging kunt gebruiken voor jouw vervoermiddel. Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar voorkom je ook onnodige schade. De informatie wordt met regelmaat bijgewerkt, zorg dat je op de hoogte blijft.

Mocht je auto, motorfiets of scooter niet in de E10Benzine met 10% Ethanol bij menging Check vermeld staan, of wil je meer informatie over E10Benzine met 10% Ethanol bij menging, dan kan je altijd terecht bij je BOVAG-bedrijf.

Bron personenwagens: ACEA, stand per 26 februari 2013
www.acea.be

Bron gemotoriseerde tweewielers: ACEM, stand per 14 februari 2013 www.acem.eu

 

 

Disclaimer

Wijzigingen voorbehouden. De E10Benzine met 10% Ethanol bij menging Check is met zorg samengesteld door IvDMInstituut voor Duurzame Mobiliteit op basis van informatie van ACEAThe European Automobile Manufacturers Association (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles of op basis van informatie van de Nederlandse importeur. IvDMInstituut voor Duurzame Mobiliteit noch haar partners erkennen enige aansprakelijkheid voor schade als gevolg van of in verband met het gebruik van de informatie op deze lijst. Raadpleeg bij twijfel of de auto geschikt is voor het gebruik van E10Benzine met 10% Ethanol bij menging altijd uw autobedrijf.