Bericht

Brabant op weg naar 3000 laadpunten

– 03 juli 2013

De provincie heeft in 2012 een Green Deal gesloten met het Rijk over het stimuleren van elektrisch rijden en de realisatie van 3000 laadpunten in Brabant.  

Hierover zijn aanvullend bestuurlijke afspraken gemaakt met de vijf grote gemeenten in Brabant, BrabantStad (Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg). De plaatsing van deze laadpunten loopt op schema. Zeker als het gaat om laadpunten die horen bij huizen, bedrijven, winkels en parkeergarages komt de markt op gang.

Nieuw project
Echter, e-rijders zonder oprit, die geen laadpunt in de buurt hebben, kunnen momenteel nergens terecht met een aanvraag voor een laadpunt in hun straat (een zogeheten openbaar laadpunt). Hiervoor starten de provincie en Enexis een nieuw project, eerst in BrabantStad, later ook in de rest van Brabant.

600 nieuwe openbare laadpunten in 2013-2014
De provincie wil in 2013-2014 in Brabant 600 nieuwe openbare oplaadpunten realiseren voor
 elektrische auto’s. Deze zomer start de provincie een Europese aanbesteding voor de eerste 100 laadpunten van dit project, de eerste laadpunten worden dit jaar geplaatst.

Vasthouden koploperspositie
Elektrisch rijden is van belang voor een gezonde en duurzame toekomst. Brabant heeft de afgelopen jaren een internationale koploperspositie weten in te nemen op het gebied van Elektrisch Rijden. Brabant wil deze positie vasthouden. Een goede laadinfrastructuur is daarvoor van groot belang.


Geplaatst in

Nieuwsbrief

Maak een selectie van onderwerpen die u interessant vindt en ontvang een persoonlijke nieuwsbrief.